Finno skola

Viidesluokkalaiset keräsivät Ahvenanmaan leirikoulua varten 2887€ Pilkkoset -kampanjalla. Koulussa Pilkkoset on ollut suosittu tapa kerätä rahaa luokkaretkiä varten.
Jaa
Tuotto 2887€
Espoon Finno skolanin viidesluokkalaiset keräsivät Ahvenanmaan leirikoulua varten 2887€ Pilkkoset -kampanjalla, bonusvoitto oli mukava lisä retkikassaan. Koulussa Pilkkoset on ollut suosittu tapa kerätä rahaa luokkaretkiä varten.

Meidän myyntiryhmä koostui 5. luokkalaisista ja heidän vanhemmistaan. Espoon Finno skolanin viidesluokkalaisia on kahdella rinnakkaisluokalla ja yhdessä pienryhmässä. Myyjätiimissä oli 35 perhettä kaiken kaikkiaan.

Valitsimme Pilkkoset koska Pilkkoset on ollut jo monta vuotta meidän koulussamme suosittu tapa kerätä varoja luokkaretkiä varten. Meitä on monta perhettä joilla on ollut monena eri vuotena lapsia samassa tilanteessa ja tämä on ollut kaikille tuttu ja kiva idea. Moni tietää mitä tilaavat ja jopa kysyvät Pilkkoset tuotteiden perään.
Keräsimme rahaa syksyn 2018 luokkaretkeä varten. Suosituin kohde lasten kesken on tällä hetkellä Ahvenanmaa. Pilkkoset kampanjan myynti toi meille melkein 3000 euroa rahaa, joten yhdessä muun varainkeruun ansiosta voimme hyvinkin suunnitella hienoa leirikoulumatkaa. Tämän lisäksi saimme yllätysbonuksen joka oli hieno lisä.

Meillä ei laitettu mitään euromääräistä tavoitetta, mutta edellisten vuosien perusteella toivoimme pääsevämme hyvään tulokseen ja siihen pääsimmekin.  Myyntiä tehtiin sukulaisille, naapureille, tuttaville, työkavereille. Facebookkia käyttäen saatiin lisänäkyvyyttä toki, mutta on vaikea sanoa miten paljon se toi lisämyyntiä.
Suosikkituote oli selvästi Bambu musta ja Bambu kevyt musta joita yhteensä tekivät 15% meidän myynnistä.  Toki kaikkia tuotteita meni kaupaksi ja kaikille löytyy jotain mistä pitää. Selvästi sukat ovat tuttuja monelle, kun taas alushousut eivät yhtä tuttuja.

Myyntikampanja sujui hyvin. Otimme myyntiajaksi 3 viikkoa, mutta tätä olisi voinut kyllä jatkaakin vielä hieman. Päätimme, että voimme miettiä tekisimmekö me uuden lyhemmän kampanjan myöhemmin, jos olisi halukkaita myyjiä. Jälkeenpäin on tullut kyselyitä, että saisiko ostaa meidän kautta tuotteita.
Posti toi monta monta laatikkoa tuotteita jotka olivat niin kivasti pakattu myyjittäin jolloin oli helppo jakaa koulussa pienen järjestelyn jälkeen. Pakkauksien määrä ylitti odotukset. Ainoa haaste oli että laatikoita oli niin monta, että piti miettiä miten saada nämä kaikki kouluun. Tämän selvitin sillä, että osa myyjistä haki itse tuotteet meiltä suoraan.
Otin hoitaakseni tämän tiiminvetäjän roolin, kun tiesin, että tiimisivuja on helppo käyttää. Tein meille kaikille yksityiskohtaiset ohjeet jolloin myyjienkin oli helppo tehdä tilauksia. Mm. tein tuotteista excel-tiedoston, jolla pystyi seuraamaan tilannetta, jos ei halunnut koko ajan päivittää tiimisivuja. Tiimisivuja on helppo käyttää ja käyttäjän helppo kysyä apua chatin tai tiiminvetäjän kautta. Tiiminvetäjä ainakin kokee chatin helppouden hyvänä lisänä. Tätä voisi mainostaa enemmän.  Saimme tätä kautta paljon apua.

Meidän ryhmä ilahtui valtavasti bonusvoitosta. Tämä kattaa meillä monen lapsen leirikoulun kulun jo sellaisenaan. Voittorahat kerryttävät leirikoulun kassaan ja tämä on todella tervetullut lisä. Tällä saadaan lisää ohjelmaa Ahvenanmaan reissuun.

Mikela Sallmén

Vanhempi

SUOMI 100 KILPAILU:

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden teemana on Yhdessä. Me Pilkkosilla uskomme, että yhdessä tekeminen tuottaa tuloksia, on sitten tavoitteena leirikoulu, turnausmatka tai vaikkapa leikkimökki päiväkodin pihalle.

Juhlimme 100-vuotiasta Suomea jakamalla bonuksia syys-joulukuun aikana tuotetilauksen tehneiden ryhmien kesken. Jaamme joka kuukausi 5 kpl 500€ bonuksia sekä arvomme lisäksi joka kuukausi 5 kpl 200€ bonuksia.

Bonuskilpailussa Pilkkoset maksaa kuukausittain viidelle eniten tuotepaketteja myyneelle ryhmälle 500 euron bonuksen. Bonusarvonnassa Pilkkoset arpoo kuukausittain viidelle ryhmälle 200€. Erillistä ilmoittautumista arvontaan ei tarvita.

Bonuskilpailu on auttanut monta ryhmää pääsemään lähemmäs tavoitettaan, keräsivät he sitten varoja turnauksiin tai rahaa leirikouluun. Lue muiden ryhmien bonusvoitoista täältä:

Sudet Salibandy A-tytöt

Hyvinkään Jääahmat

Naakan koulun 9D

Oulun työväen palloilijat 08

Kouvolan yhteislyseon saksankielen opiskelijat

Kimpisen koulun 9F

Lappeen koulun 6-luokkalaiset

Raahen Lentopallon A- ja B-tytöt

Team Flames