Varainhankinta ideoita, joilla onnistutte

Tutustu Pilkkosten vinkkeihin ja ideoihin, minkä avulla onnistutte varainhankinnassa! Menestyminen varainhankinnassa vaatii ryhmän jäsenten osallistumista ja aktiivisuutta. Kun jokainen osallistuu omalla panoksellaan, työmäärä jakaantuu tasaisesti, eikä rasita ketään liikaa.

Tässä muutamia käytännön ideoita ja vinkkejä varainhankintaan.

1. Ajoita varainhankintakampanjat oikein

Älkää käyttäkö energiaa jatkuvaan varainkeräämiseen, vaan järjestäkää vuosittain 1-2 suurta ja tuottavaa varainhankintakampanjaa. Esimerkiksi koululuokille yksi kampanja syksyllä ja toinen keväällä on hyvä tapa kerätä varoja leirikoulua varten. Jos kampanjoita on liian usein ja tuotot pieniä, myyjät voivat kyllästyä.

2. Pidä varainkeruukampanjat lyhyinä

Sopiva kampanja-aika varainhankinnalle on noin 2-4 viikkoa. Liian pitkä kampanja-aika kuormittaa kampanjaan osallistujia arjen kiireiden keskellä ja voivat viedä myyjiltä innostuksen mennessään. Kun varainhankinta suunnitellaan hyvin ja siinä hyödynnetään oikeita tuotteita, onnistuu tavoitteeseen pääseminen myös lyhyessä ajassa.  Lisäksi on kohteliasta, että asiakkaat eivät joudu odottamaan tilaamiaan tuotteita pitkää aikaa.

3. Valitse helposti myytäviä tuotteita

Kun myytävät tuotteet ovat kaikille tuttuja ja vastaavat tarpeeseen, niitä on helpompi myydä. Sukat, alusvaatteet, sauna- ja kotituotteet ovat arjen käyttötuotteita ja niitä tarvitaan aina. Kun tarjoat jokaisessa kodissa tarvittavia tuotteita, myynti sujuu leikiten! Ryhmän ei tarvitse valita mitä tuotteita myy, vaan koko laaja tuotevalikoima on automaattisesti käytössänne.

4. Aseta selkeitä tavoitteita

Selkeä tavoite motivoi! Kun ryhmällä on yhteinen päämäärä ja tietty summa johon tähdätään, varainhankinta on mielekkäämpää. Lisäksi voitte asettaa jokaiselle myyjälle oman tavoitteen ja motivoida palkitsemalla parhaat myyjät! Me palkitsemme myös myyjät ja vastuuhenkilön Monster Mix- karkkipussilla yli 10 tuotepaketin myynnistä. Lisäksi tuotteet on pakattu kivaan, uudelleen käytettävään kuitukassiin. Muista kiittää myyjiä hyvästä työstä jo kampanjan ollessa käynnissä.

5. Pidä varainhankinta helppona

Jotta pääset itse vastuuhenkilönä mahdollisimman helpolla, valitse varainhankintaan kumppani, joka tarjoaa sinulle mahdollisimman paljon valmiina. Pilkkoset tarjoaa sinulle kokonaisvaltaisen paketin: myyntiesitteet, ohjeet, asiakaspalvelun ja myynnin tuen. Olemme ryhmän apuna koko kampanjan ajan, aina tavoitteiden asettamisesta lähtien kampanjan loppuun asti.

6. Lisää varainhankinta ideoita

Kun aloitatte ryhmän kanssa keskustelun varainhankinnasta, ottakaa kaikki mukaan keskusteluun. Pohtikaa ja vertailkaa yhdessä vaihtoehtoja. Tilatkaa etukäteen materiaalia, jotka tukevat teitä varainhankinnan kumppanin valinnassa.  Jos mahdollista, ottakaa nuoret myyjät mukaan keskusteluun. Kun he ovat alusta saakka mukana päätöksen teossa, on heillä suurempi motivaatio myös varainkeruuseen. Parhaat vinkit voivat löytyä siis yllättävän läheltä!

Varainhankinnan kautta kerättyjen rahojen käytöstä kannattaa myös sopia heti alkuvaiheessa. Tällä tavoin on olemassa valmis suunnitelma, jos kaikki ei menekään niin kuin on alun perin kaavailtu. Kaikki tehdyt päätökset on tärkeää myös kirjata ylös sekä saattaa kaikkien tietoon mahdollisimman pian. 

Heräsikö kysymyksiä, kaipaatko lisää tietoja?  Ota yhteyttä meihin. Asiakaspalvelumme antaa sinulle mielellään lisätietoja ja esittelee helpon ja turvallisen myyntikampanjan. Samalla voimme lähettää sinulle tutustumispaketin, jolla kampanja on kiva esitellä ryhmän muille jäsenille. Paketin tilaaminen ei sido ryhmää mihinkään.

Oletko valmis aloittamaan kampanjan saman tien? Tilaa myyntimateriaalit täältä!

LUE LISÄÄ VARAINHANKINNASTA ESIMERKIKSI BLOGISTA: