Varainhankinta ideoita, joilla onnistutte

Tutustu Pilkkosten vinkkeihin ja ideoihin, minkä avulla onnistutte varainhankinnassa! Menestyminen varainhankinnassa vaatii ryhmän jäsenten osallistumista ja aktiivisuutta. Kun jokainen osallistuu omalla panoksellaan, työmäärä jakaantuu tasaisesti, eikä rasita ketään liikaa.

Tässä muutamia käytännön ideoita ja vinkkejä varainhankintaan

1. Ajoita varainhankintakampanjat oikein

Älkää käyttäkö energiaa jatkuvaan varainkeräämiseen, vaan järjestäkää vuosittain 1-2 suurta ja tuottavaa varainhankintakampanjaa. Esimerkiksi koululuokille yksi kampanja syksyllä ja toinen keväällä on hyvä tapa kerätä varoja leirikoulua varten. Jos kampanjoita on liian usein ja tuotot pieniä, myyjät voivat kyllästyä. Ja jos käy niin mukavasti, että asiakkaat alkaa kaipaamaan Pilkkoset-tuotteita lisää,  niin uuden kampanjan saa käyntiin asiakaspalvelumme kautta vaikka samantien.

2. Pidä varainkeruukampanjat lyhyinä

Sopiva kampanja-aika varainhankinnalle on noin 2-3 viikkoa. Liian pitkä kampanja-aika kuormittaa kampanjaan osallistujia arjen kiireiden keskellä ja voivat viedä myyjiltä innostuksen mennessään. Kun varainhankinta suunnitellaan hyvin ja siinä hyödynnetään oikeita tuotteita, onnistuu tavoitteeseen pääseminen myös lyhyessä ajassa.  Lisäksi on kohteliasta, että asiakkaat eivät joudu odottamaan tilaamiaan tuotteita pitkää aikaa. Me myös ymmärrämme, että tilanteet muuttuvat ryhmissä nopeallakin aikataululla ja myyntiaikaa täytyy pidentää. Se sopii meille. 😊

3. Valitse helposti myytäviä tuotteita

Kun myytävät tuotteet ovat kaikille tuttuja ja vastaavat tarpeeseen, niitä on helpompi myydä. Sukat, alusvaatteet, sauna- ja kotituotteet ovat arjen käyttötuotteita ja niitä tarvitaan aina. Kun tarjoat jokaisessa kodissa tarvittavia tuotteita, myynti sujuu leikiten! Ryhmän ei tarvitse valita mitä tuotteita myy, vaan koko laaja tuotevalikoima on automaattisesti käytössänne.

Pilkkoset-varainhankinta on turvallista ja tuottoisaa. Ennakkomyyntinä toteutettu varainhankintakampanja ei vaadi alkusijoitusta, joten se on riskitön ryhmälle. Jokaisesta tuotteesta jää 4€ tuottoa ryhmälle.

4. Aseta selkeitä tavoitteita

Selkeä tavoite motivoi! Kun ryhmällä on yhteinen päämäärä ja tietty summa johon tähdätään, varainhankinta on mielekkäämpää. Lisäksi voitte asettaa jokaiselle myyjälle oman tavoitteen ja motivoida palkitsemalla parhaat myyjät! Me palkitsemme kampanjaan osallistuneet myyjät ja vastuuhenkilön karkkipusseilla. Lisäksi tuotteet on pakattu näppärään, uudelleen käytettävään kuitukassiin. Muista kiittää myyjiä hyvästä työstä jo kampanjan ollessa käynnissä.

Myyntikampanjassa kannattaakin ottaa käyttöön monta myyntitapaa: perinteinen paperinen tuotekuvasto, kuvaston jakaminen sähköisesti ja myyntilinkki tukevat onnistunutta kampanjaa varmasti. Mitä useammalle tuotteita esittelee, sitä varmemmin pääsette yhteiseen tavoitteeseen.

5. Pidä varainhankinta helppona

Jotta pääset itse vastuuhenkilönä mahdollisimman helpolla, valitse varainhankintaan kumppani, joka tarjoaa sinulle mahdollisimman paljon valmiina. Pilkkoset tarjoaa sinulle kokonaisvaltaisen paketin: myyntiesitteet, työkalut, ohjeet, asiakaspalvelun ja myynnin tuen. Olemme ryhmän apuna koko kampanjan ajan, aina tavoitteiden asettamisesta lähtien kampanjan loppuun asti.

6. Lisää varainhankinta ideoita

Kun aloitatte ryhmän kanssa keskustelun varainhankinnasta, ottakaa kaikki mukaan keskusteluun. Pohtikaa ja vertailkaa yhdessä vaihtoehtoja. Tilatkaa etukäteen materiaalia, jotka tukevat teitä varainhankinnan kumppanin valinnassa.  Jos mahdollista, ottakaa nuoret myyjät mukaan keskusteluun. Kun he ovat alusta saakka mukana päätöksen teossa, on heillä suurempi motivaatio myös varainkeruuseen. Parhaat vinkit voivat löytyä siis yllättävän läheltä!

Varainhankinnan kautta kerättyjen rahojen käytöstä kannattaa myös sopia heti alkuvaiheessa. Tällä tavoin on olemassa valmis suunnitelma, jos kaikki ei menekään niin kuin on alun perin kaavailtu. Kaikki tehdyt päätökset on tärkeää myös kirjata ylös sekä saattaa kaikkien tietoon mahdollisimman pian. Kannattaa kysellä myös muilta henkilöiltä kokemuksia varainhankinnasta, esim. mikä on toiminut, mikä on ollut tuottoisaa. 

Yhdessä tekeminen sitouttaa sekä lapset että vanhemmat tiiviimmin mukaan toimintaan. Lapset ja nuoret oppivat ottamaan vastuuta yhteisen tavoitteen hyväksi. Porukka hitsautuu yhteen ja reissut tarjoavat ainutlaatuisia kokemuksia ja muistoja, joita on mukava jakaa koko ryhmän kesken. Kun jokainen osallistuu kampanjaan omalla panoksella, ei työmääräkään kampanjassa ole kenellekään iso.

Heräsikö kysymyksiä, kaipaatko lisää tietoja?  Ota yhteyttä meihin. Asiakaspalvelumme antaa sinulle mielellään lisätietoja ja esittelee helpon ja turvallisen myyntikampanjan. Samalla voimme lähettää sinulle tutustumispaketin, jolla kampanja on kiva esitellä ryhmän muille jäsenille. Paketin tilaaminen ei sido ryhmää mihinkään.

Oletko valmis aloittamaan kampanjan saman tien? 

Tilaa myyntimateriaalit täältä!

LUE LISÄÄ VARAINHANKINNASTA ESIMERKIKSI BLOGISTA:

Tuotteet suoraan asiakkaalle!

Laajentakaa myyntiä ympäri Suomen!

Lue lisää
Tuotto 976€

Naiskuoro Resonus

Onnistunut myyntikampanja ja Pilkkosten bonuskampanjan voittaja!

Lue lisää
Tuotto 288 €

Espoon Tanssiopiston daCi-ryhmä

Onnistunut myyntikampanja ja Pilkkosten bonuskampanjan voittaja!

Lue lisää
Tuotto 732 €

Kuparikiekko U14

Onnistunut myyntikampanja ja Pilkkosten bonuskampanjan voittaja!

Lue lisää
Tuotto 652 €

Otanmäen koulu, 8lk.

Onnistunut myyntikampanja ja Pilkkosten bonuskampanjan voittaja!

Lue lisää