Vanhempainilta: nappaa tästä vinkit

Vanhempainilta ja keskustelu varainkeruusta luokkaretkeä varten lähestyy. Kuinka saadaan kaikki vanhemmat mukaan varainkeruuseen? Nappaa tästä vinkit mukaan vanhempainiltaan!
Jaa
Koulut alkoivat ja ensimmäiset vanhempainillat lähestyvät. Syksyn vanhempainilloissa tavataan opettaja(t) ja luokkalaisten vanhemmat, joiden kanssa puhutaan tietysti koulunkäynnistä, opetussuunnitelmasta, lukujärjestyksestä ja koulun rutiineista. Aiheena useimmiten on myös luokkaretken tai leirikoulun suunnittelu ja luokan varainkeruu.

Varainhankintakeskustelussa kannattaa muistaa se, että on tärkeää kuunnella kaikkien mielipiteitä ja löytää yhteinen sävel. Yleinen varainhankintaan liittyvä ongelma on se, ettei kaikkia saa aina innostettua mukaan yhteiseen kampanjaan. Me täällä Pilkkosilla olemme valmiita auttamaan tämän yhteisen sävelen löytämisessä ja koko porukan innostamisessa.

Kuunnelkaa kaikkien mielipiteitä

Jos luokalla on suunnitelmissa leirikoulu tai luokkaretki, kannattaa varainkeruukeskustelu aloittaa luokan vanhempien kanssa ajoissa: toiset vanhemmat voivat olla sitä mieltä, että mieluiten maksavat retket omasta pussista, toiset haluavat kerätä kaikki rahat yhdessä, yksi on innokas leipoja, toinen tulee mielellään erilaisiin talkoisiin. Mutkattomimmin nämä asiat hoituvat, jos heti alussa kuunnellaan kaikkia vanhempia ja löydetään yhteinen linja varainkeruulle.

Myös mielipiteet luokkaretken kohteesta eroavat, tähän keskusteluun kannattaa ottaa lapset/nuoret mukaan. Kun oppilaat ovat alusta saakka mukana päätöksen teossa, on heillä suurempi motivaatio myös varainkeruuseen.

Jokainen mukaan varainkeruuseen

Helppo tapa saada kaikki vanhemmat mukaan varainkeruuseen, on selkeä, hyvätuottoinen myyntikampanja, jossa myydään hyvää tuotetta, jokainen omaan tahtiin. Jos vanhempainillassa mietitään eri kampanjoiden tuottavuutta, löytyy Pilkkoset etusivulta tuottolaskuri. Nappaa tuottolaskuri auki vanhempainillassa, niin saatte helposti laskettua montako pakettia on jokaisen oppilaan myytävä tai kuinka paljon tienaisitte, jos jokainen myisi esimerkiksi 7 tuotetta.

Myös kampanjan aloitus käy kätevästi etusivun kautta. Pilkkoset kampanjassa yksi vanhempi toimii yhteyshenkilönä ja kaikki pääsevät helposti mukaan omien Tiimisivujen tunnusten avulla. Jokainen myy tuotteita omien kykyjensä ja aikarajoitteiden mukaisesti, joten kaikki pystyvät kantamaan kortensa kekoon.

Pilkkoset -tuotevalikoima on suuri, josta jokaiselle löytyy sopivia tuotteita. Ryhmä saa käyttöön helppokäyttöiset työkalut ja asiakaspalvelumme on tukena koko myyntikampanjan ajan. Kaiken lisäksi myyntikampanja on riskitön eikä siitä tule kuluja ryhmälle.

Hieman lisäapua

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi jaamme kaikille Pilkkoset-kampanjoita tekeville ryhmille 14 000€ bonusta syksyn 2017 ajan. Joka kuukausi ryhmillä on mahdollisuus ansaita lisäpalkkio joko myymällä paljon tuotteita tai ihan vaan hyvällä arpaonnella.

Tavoite on tärkein

Rahankeruu saattaa tuntua vaikealta ja siitä sopiminen uuden luokan kanssa vielä vaikeammalta, mutta näissä asioissa kannattaa aina muistaa määränpää, johon varainkeruulla pyritään. Parin vuoden päästä kukaan ei enää muista vanhempainiltaa, jossa keskusteltiin myyntikampanjoista, mutta iloiset leirikoulumatkat ja luokkaretket pysyvät lasten ja nuorten muistissa vuosikymmeniä.