Suunnitteilla leirikoulu, luokkaretki tai opintomatka?

Onko luokkasi kalenterissa luokkaretki, leirikoulu tai opintomatka ulkomaille? Sadat luokat käyttävät vuosittain Pilkkoset Retkirahoituspalvelua ja pääsevät tavoitteisiinsa – mikset siis sinäkin?
Jaa
Onko luokallanne haaveissa retki, leirikoulu tai kasa uusia pihapelivälineitä? Yhdessä tekemällä kaikki on mahdollista. Tee luokkasi kanssa suunnitelma ja asettakaa selvä tavoite. Kertokaa se kaikille ja aloittakaa Pilkkoset-kampanja. Täältä voit lukea, mitä kaikkea koululuokat ovat saavuttaneet onnistuneiden myyntikampanjoiden avulla.

Matka pääkaupunkiin

 

koulutKeräsimme rahaa luokkaretkeä varten ja pääsimme tavoitteeseemme toukokuussa 2012. Teimme Pöllönkankaan koulun 9b:n kanssa kolmen päivän matkan Helsinkiin. Tutustuimme mm. Kiasmaan, Linnanmäkeen ja eduskuntaan. Kohokohtana voisin pitää mukavaa luokkahenkeä retken aikana. Retki oli hieno huipennus kolmen vuoden kouluelolle.

Terveisin Päivi, Pöllönkankaan koulu


Tuupalan koulun Saksan reissu

 

Kuhmon Tuupalan koulun 20 oppilasta 7.-9. luokilta tekivät kahden opettajansa kanssa 5-14.5.2012 matkan ystävyyskouluun Saksan Barsinghauseniin. Matkan teimme omalla bussilla Ruotsin ja Tanskan kautta.

koulutParhaimmat muistot matkalta olivat tutustuminen Hamelnin pillipiiparikaupunkiin, sekä Barsinghausenin kaivokseen, monenlaiset eläimet Hannoverin eläintarhasta sekä käynti Kööpenhaminan Tivolissa. Paras muisto on ehkä kuitenkin nämä uudet, ihanat ystävät, joita saimme isäntäperheistä.

Varojen keruun aloitimme vuoden alussa. Leivoimme perjantaisin opettajainhuoneeseen, työskentelimme lauantaiaamuisin leipomossa pakkaajina, järjestimme juhlan 4.-6. luokkalaisille sekä myimme Pilkkoset-tuotteita. Niiden myynnillä ansaitsimme 1700 €. Myynti oli helppoa, kun tuotteet olivat jo entuudestaan tuttuja sekä hyvälaatuisia. Jokaisen myyjän saama esittelykassi myös oli mainio lisäapu tuotteiden esittelyssä. Suosittelemme toisillekin tällaista varojenkeruuta, sillä kaikki tarvitsevat sukkia ja pyyhkeitä.

Terveisin Tuula, Tuupalan koulu


Myyntikampanjat kasvattivat hienosti leirikoulukassaa

 

Kirkkoharjun koulun 6C aloitti sukkamyyntikampanjat jo 4. luokalla. Sukkamyyntejä oli useampia ja niitä myytiin kotona, sukulaisille, naapureille, vanhempien työpaikoilla ja koulun henkilökunnalle. Myynnit kasvattivat hienosti leirikoulukassaa. Siten pystyttiin vanhempien omavastuuosuutta vähentämään roimasti.
leirikouluLeirikoulussa oltiin 6. luokan syksyllä Marttisten leirikeskuksessa Virroilla. Ohjelma oli aika liikunnallinen: resiina-ajelua, kiipeilyä ja melontaa. Kassaan jäi vielä rahaa siten, että keväällä ennen koulun ja alakoulun loppumista oli mahdollisuus viettää päivä Särkänniemessä.

Terveisin Henna, luokan yhteyshenkilö


Anttolan koulun leirikoulu suuntautui Saksaan

 

Lähdimme matkaan toukokuisena maanantaiaamuna klo 03.00 Anttolan yhtenäiskoulun pihasta. Bussin nokka suuntautui kohti Helsinki-Vantaan lentoasemaa. Tunnelma bussissa oli uninen, mutta jännittynyt: olihan osa porukasta ensi kertaa lähdössä lentäen reissuun. Saksassa laskeuduimme Hampuriin, jossa meitä oli vastassa porukkaa ystävyyskoulustamme Pönitzistä (Grundt- und Gemeinschaftsschule Pönitz).

hampuriVietimme Saksassa vauhdikkaan viikon asuen perheissä ja opetellen saksalaisia tapoja. Meille oli järjestetty monenlaista ohjelmaa: oppituntien seuraamista, tutustumista Lyypekkiin, shoppailua, vesihiihtoa sekä käynti huvipuistossa. Viikko oli ikimuistoinen ja hyvästit olivat itkuiset.

Rahoitimme osan matkastamme myymällä Pilkkosten tuotteita. Sukat ovat aina tarpeellisia ja niitä oli todella helppo myydä!

Sirpa Anttolasta


Koko koulu lähti retkelle

 

Kurjenkylän koululaiset myivät Pilkkoset-tuotteita marraskuussa ja varsinaista tavoitetta myyntiin ei asetettu, koska myynnissä oli muitakin tuotteita. Myyntiin osallistui noin puolet koululaisista, mutta tuotto oli silti huikeat 992 euroa.

koulutTuotto käytetään pienen kyläkoulumme luokkaretken toteuttamiseen. Tämä oli jo kolmas vuosi meille, jolloin myymme Pilkkoset-tuotteita. Näillä varainkeruu onnistuu hyvin, koska myytävä tuote on kaikkien tarvitsema.

Vastuuhenkilö Sini-Tuulia


Helppoa kuin heinänteko!

 

Kulhon koulun 6. luokan oppilaat ja vanhemmat lähtivät yhdessä tekemään myyntikampanjaa leirikoulua varten. Kaikenlaista on tullut myytyä, mutta helpoimmaksi koimme Pilkkoset, sillä tuotteet ovat arjen käyttötuotteita, joita jokainen lapsiperhe käyttää. Melko pienellä vaivalla saimme niinkin suuren myyntivoiton.

koulutMahtavinta oli yhteishengen kasvu ryhmässä, sillä olemme 4 vuotta tehneet erilaisia kampanjoita. Koimme helpoksi valita Pilkkoset. Tavoite saavutettiin ja ylitettiin. Leirikoulu toteutettiin syksyllä 2013. Innokkaat oppilaat olivat leirikoulussa Vuokatin Urheiluopistolla.

Anitta, Kulhon koulu


Lumikuningatar kiinnostaa

 

Pukkilan Kirkonkylän koulun 4. luokkalaiset ja vanhemmat myivät Pilkkoset-tuotteita loppusyksyllä 2012. Myyntitavoite ei ollut euromääräinen, vaan ajattelimme saada edes osan ensi kevään luokkaretkeen kuluvasta rahasta näin koottua.

koulutOnnistuimme tavoitteessa yli odotusten: keväällä tehdään vielä määrittämättömään kohteeseen retki sekä ensi lukuvuonna 2.12.2013 silloiset 5. luokkalaiset pääsevät Kansallisoopperaan katsomaan Lumikuningatar-balettia!

Tuotteitanne oli helppo myydä. Niiden laatu ja edulliset hinnat tuntuivat olevan asiakkaille tuttuja. Kenties tämä ryhmä tekee vielä toisen Pilkkoset-tempauksen vaikka kuudesluokkalaisina.

Terveisin Heli, Pukkilan Kirkonkylän koulu


Kivointa on vanhempien yhteen hiileen puhaltaminen!

 

Tyttäreni on 5.luokalla ja olemme jo neljän vuoden ajan tehneet Pilkkoset-kampanjoita, sillä olemme todenneet tämän hyväksi tavaksi tehdä varainhankintaa. Luokka on pieni, vain 12 oppilasta, ja ehkä juuri siksi vanhemmat ovatkin hienosti sitoutuneet tekemään yhdessä näitä kampanjoita.

leirikouluOlen itse hoitanut nämä tilaukset parisen vuotta, eikä siitä juuri vaivaa ole ollut itselleni. Ja kivointa tässä on juuri vanhempien puhaltaminen yhteen hiileen! Tavoitteena luokallamme on lumileirikoulu vuoden päästä. Kiitos hyvistä tuotteista teille ja vaihtuvista uusista tuotteista!

Susan, Maskun Seikelän koulun 5B:n yhteyshenkilö


Tavoitteena Englanti!

 

englantiTampereen kansainvälisen koulun 6.luokan oppilaat päättivät tehdä leirikoulumatkansa Englantiin. Tavoite oli kova, mutta ei saavuttamaton. Olimme asettaneet tähän viimeiseen kampanjaan tavoitteeksi noin 500 euroa ja yllätyimmekin positiivisesti, kun tuottoa tuli 1276 euroa!

Kampanja-aikaa jouduimme lyhentämään kahteen viikkoon, sillä matkamme oli alkamassa huhtikuun puolessa välissä. Erittäin positiivisena koimme nopeat postitukset ja kommunikoinnin selkeyden sekä loistavasti hoidetun tuotteiden esilajittelun puoleltanne.

Voin lämmöllä suositella Pilkkoset-myyntiä ja rohkaista yhteyshenkilöksi ryhtyvää – kampanjan läpivieminen on helppoa!

Salla, Tampereen kansainvälinen koulu 6B


Myyntityö, jossa lapsetkin pärjäävät

 

Minun kuudennen luokkani sukkamyyntioperaatio meni paremmin kuin odotin. Henkilöt, jotka olivat ennen ostaneet sukkianne, tiesivät laadun ja ostivat paljon. Muut ostivat kokeeksi ja kannustukseksi. Itse ostin kaikille aikuisille lapsilleni sukkia ja palautetta tuli heti: tuntuupa mukavalta materiaalilta, mistä sinä nämä ostitkaan, saako näitä kaupasta.

koulutOppilaat toivat paperit kouluun ajallaan. Tilaus lähti ja jännityksellä odotin paketteja ja rahahässäkkää. Mutta… Oppilaat toivat rahat kirjekuorissa, päällä nimi ja rahasumma. Kun kaikki kuoret oli palautettu, avasin ne samaan aikaan, kaadoin rahat pöydälle ja laskin. Edessäni oli tasan oikea summa. Olin ylpeä oppilaistani ja itse helpottunut.

Rahat kuluvat leirikoulumatkaan Helsinkiin kahden muun kuudennen luokan kanssa. Menemme linja-autolla Rastilan leirintäalueelle, käytämme pari päivää yleisiä kulkuvälineitä ja tutustumme Helsinkiin: Suomenlinnaan, eduskuntataloon, luonnontieteelliseen museoon, Ateneumiin ja tietenkin shoppaillaan. Linnanmäki saa meidät vieraakseen toisen päivän iltana ja linja-auto noutaa meidät kotiin. Odotamme matkaa kovasti. Olen opettanut tätä luokkaa eka luokasta lähtien, matka kruunaa yhdessäolomme, toivottavasti.

Suunnitelmissamme oli vielä muitakin rahankeräysjuttuja tämän sukkamyynnin jälkeen, mutta niitä ei tarvittu, koska tämä onnistui loistavasti. Kiitokseksi saadut kassit ovat liikuntakasseina kovassa käytössä.

Terveisin Tiina, Hirvikosken koulu


Kaikki tarvitsevat sukkia

 

Tavoitteemme oli kerätä 1000-1500 euroa, joten se saavutettiin hienosti ja aika helpolla. Jotkut tekivät oikein tosissaan kauppaa, suurin osa myi lähipiirilleen. Yhdistävä tekijä oli kuitenkin se, että tuote oli aika helppo myytävä: kaikki tarvitsevat sukkia. Ja aika hyvään saumaan ajoituksella sattui, kun joululahjoiksi meni paljon. Tuotto menee luokkaretkeen 6.luokalla, keräys- ja talkootöitä on tietysti muitakin.

tropiikki_bg01Joskus tätä rahankeruuta mietimme karkkikaupalla, mutta siihen verrattuna oli mukavampi myydä tarpeellista. Tämä sopii oikein hyvin luokalle tai jollekin urheiluseuraporukalle, joka tapaa säännöllisesti. Silloin kaikki tuntevat jotakuinkin eikä porukka paljon vaihdu: tässähän on oltava luottamus myyjiä ja ostajia kohtaan, kun rahat olisi oltava siinä vaiheessa, kun tavaratkin. Meillä sattui laskutus sentilleen oikein ja kaikki olivat tyytyväisiä.

Sanna, Sulkavan kirkonkylän koulu 5.lk


Koko sukkamyynti oli tavallaan kommellusta!

 

Kun luokkamme päätti, että tehdään kampanja luokkaretkeä varten, päätimme pitää palaverin vanhempien kesken. Palaveri, jossa asioista sovittiin, pidettiin niin etten ollut mukana. Olin kuitenkin siunaukseni antanut yhteyshenkilöllisyydelle. Palaverissa olijat olivat päättäneet, että myydään pelkästään tarjoamalla nettisivujanne ja sen mukaan tehtäisiin tilaukset.

koulutOmatoimisesti päätin kuitenkin tilata esitteet ja siitä sain paljon kiitosta. Ja toisen kerrankin aiomme sukkia myydä, silloin kaikkien taiteen sääntöjen mukaan otamme myös myyntikassit! Olen luvannut jo silloin myös olla yhteyshenkilö, mutta vain jos toimimme ”oikein”.

Rahat käytetään luokkaretkeen, osa nyt ”lähiluokkaretkeen” ja rippeet sitten säästetään ja tehdään kuudennella luokalla vähän parempi reissu. Kiitos yhteistyöstä ja joustavuudestanne!

Hannele, Harjavallan keskustan koulu 4A


Ei ole pakko myydä, mutta itselleen voi ostaa

 

koulutRajalan koulun oppilaat ovat ottaneet tavoitteeksi kahden vuoden päästä olevan leirikoulun ja kohdemaaksi Englannin. Matkakassan kartoitus on aloitettu ja tavoite oli, että jokainen myy 25 tuotepakettia. Niinpä yllätyimmekin, kun saimme reilusti yli 2600 €, eli myyntiä oli 44 pakettia/myyjä.

Pilkkoset on onnistunut luomaan hyvän konseptin ja aineisto, mitä toimitetaan myynnin tueksi, on huolella tuotettua. Kannattaa painottaa, että jos ei myy, voi aina täydentää omia varastojaan ja lahjaksikin on kiva antaa Pilkkosten laadukkaita tuotteita. Jokainen kuitenkin sukkia tarvitsee ja samalla saa tuettua oman lapsen luokan toimintaa. On ilo myydä opintomatkaa varten hyviä sukkia.

Hannele, Rajalan koulu


Joka euro on tärkeä!

 

Myyntikampanjamme osui samaan aikaan vanhempainyhdistyksen kampanjan kanssa, mutta onneksi saimme kuitenkin hyvän tuoton.

koulutMitään ihmeempiä kommelluksia ei sattunut. Ihmiset vain jättävät kaiken aina viime tippaan tai sen jälkeen. Ja viimeisiä sukkapakettien hakijoita sai moneen kertaan patistella hakemaan pakettinsa.

Tuotto menee syksyn alussa olevan leirikoulun rahoitukseen. Joka euro on tärkeä! Silti maksettavaa jää vielä vanhemmillekin suoraan omasta pussista. Kaikki hoitui Pilkkosten kanssa taas hienosti. Kampanjan hoitajalle asiat oli tehty helpoksi. Kiitos!

Outi, Kirkkoharjun koulu


Koko koulu Heurekaan

 

koulutSukkakampanja meni oikein sujuvasti, vaikka hieman parempaa tuottoa olisimme toki toivoneet. Meillä on pieni kyläkoulu (noin 76 oppilasta) ja sukkamyyntiin oli toivottu kaikkien vanhempien osallistuvan talkoilla. Syystä tai toisesta tuntuu, että aktiivisia vanhempia on mukana aina vain noin kolmasosa vanhemmista. Sinänsä kampanja sujui hyvin ja ilman ongelmia, tuotteet tulivat nopeasti ja myyjittäin täytetyt pussukat oli helppo jakaa eteenpäin. Plussaa myös siitä, että kaikki tuotteet oli toimitettu ja pakattu täysin oikein. Aina ei ole kaikissa varainkeruussa sekään ollut selvää.

Varat menivät koko koulun lapsille järjestettyyn kevätretkeen Heurekaan, joka onnistui hienosti ja oli lasten mielestä myös huippukivaa. Suosittelen yhdistyksille Pilkkoset varainhankintaa.

Tarja, Kulloon koulun vanhempainyhdistys