Mittimillan matkalla maineeseen

Mittimillan on kuoro ruotsinkieliseltä Pohjanmaalta. Energinen kuoro sekä inspiroivat kuoronjohtajat vetävät kuorolaisia puoleensa myös kauempaakin.
Jaa
Mittimillan on kuoro ruotsinkieliseltä Pohjanmaalta, Kruunupyystä. Energinen ja eteenpäin suuntaava kuoro sekä inspiroivat kuoronjohtajat vetävät kuorolaisia puoleensa myös kauempaakin. Tällä hetkellä hyvinkin eri ikäisiä kuorolaisia on noin 30 ja kuoroa johtaa Tobias Elfving.

Mittimillan toimii Kruunupyyn kansalaisopiston puitteissa, joka palkkaa kuoronjohtajan ja huolehtii siitä, että kuorolla on tarkoituksenmukaiset tilat harjoitella. Kaikki muu toiminta kuten matkat sekä konsertit ja niihin mahdollisesti liittyvät muusikkopalkkiot, mainonta, tilanvuokrat, ylimääräiset harjoituskerrat yms. kuoro maksaa itse Mittimillan-yhdistyksen kautta.

Yhdistyksen budjettisumma on useampana vuonna ollut viisilukuinen, aina tietenkin riippuen siitä, minkälaista projektia ollaan juuri sinä vuonna tekemässä. Kuoro rahoittaa toimintaansa ja projektejansa erilaisten mm. julkisten stipendien ja avustusten avulla. Kiitos aktiivisten kuorolaisten, olemme myös monena vuonna saaneet kuorolle kasaan rahaa oman työn avulla, nyt viimeksi mm. Pilkkoset-tuotteiden myynnillä.

Noin vuosi sitten toteutunut Pilkkoset-kampanja toi tervetulleen tuhdin pohjan Barcelonan matkakassaamme. Helmikuussa 2016 järjestämme uuden Pilkkoset-myyntikampanjan, sillä uusi yhteishanke on jo tiedossa.

Canta al Mar –festivaalit Espanjassa

Mittimillanilla on jo kauan ollut suunnitelmissa lähteä ulkomaanmatkalle. Matkakohde löytyi pitkän etsinnän jälkeen, kun kuulimme Barcelonan lähellä sijaitsevassa Calellan rantakaupungissa järjestettävästä kansainvälisestä Canta al Mar –festivaalista ja kuorokilpailusta.

Festivaaliohjelmaan kuuluu aivan perinteisten kuorokonserttien lisäksi myös kilpailuosuus siihen halukkaille. 21.- 25. lokakuuta 2015 järjestettyihin festivaaleihin osallistui tällä kertaa viitisenkymmentä kuoroa: naiskuoroja, sekakuoroja ja nuorisokuoroja.

Festivaalien aikana saimme nähdä ja kuulla paljon erilaisia kuoroesityksiä. Laulua kuulimme sekä toreilla ja kaduilla, että kirkoissa ja konserttisaleissa. Lauloimme myös itse parissa konsertissa kilpailun lisäksi. ”Vapaaseen” ohjelmistoomme kuului mm. Adelen Bond-kappale Skyfall sekä Abban Mamma Mia, joista yleisö nähtävästi piti.

Hienoa oli myös festivaalien päätösillan alkuun laulaa yhdessä kaikkien muiden osallistujien kanssa kävelykadulla. Tämän jälkeen vietimme pimenevän illan puiden ja lyhtyjen alla rannalla pitkien pöytien äärellä paellajuhlassa.

Festivaalien kilpalumomenttiin kuoromme osallistui lähinnä saadakseen puolueetonta palautetta. Kilpailimme sarjassa ”Mixed Choirs”, vaikeusasteella 2, johon osallistui yhteensä kahdeksan kuoroa. Positiivista palautetta saimme mm. vaihtelevasta ohjelmistosta sekä aktiivisuudesta lavalla. Kuoron kilpailuohjelmistoon kuului mm. Finlandia-hymni sekä Povel Ramelin hupaisa Var är tvålen?.

Saavutettu kolmas sija ja hopeinen kunniakirja kansainvälisessä kuorofestivaalissa innostavat kuoroa ylpeänä jatkamaan jo 15 vuotta tehtyä laatutyötä. Mittimillanille tämä oli ensimmäinen ulkomaanmatka ja myös ensimmäinen kilpailu, johon kuoro on osallistunut. Sen verran mukava ja antoisa matka oli, että kerta ei varmaankaan jää viimeiseksi!

mittimillan

Mittimillanin ruotsin- ja englanninkieliset kotisivut löytyvät osoitteesta www.mim.fi. ”MiM” löytyy myös Facebookista (materiaali ruotsinkielistä).

Mittimillans hemsida med info på svenska och engelska hittar du påwww.mim.fi. Vi finns också på facebook som ”MiM”.