Miten kerätä rahaa luokalle

Mitä useammalle tuotteita esittelee, sitä varmemmin pääsette yhteiseen tavoitteeseen. Myyntikampanjassa kannattaa siis ottaa käyttöön monta myyntitapaa.
Jaa

Onko luokalla mietinnässä leirikoulu tai lähtö viettämään mukavaa luokkaretkeä? Luokkaretket ja leirikoulut ovat kouluvuosien kohokohtia, jotka yhdistävät oppilaita ja lisäävät hyvää yhteishenkeä. Mielekäs kohde ja reissun hyvä suunnittelu etukäteen lisäävät intoa lähtöön! Vanhempainillat ovat oivallisia tapahtumia päättää varainhankintakumppani ja miettiä reissun kohteita vanhempien ja opettajan kesken. Sitten kannattaakin kysyä oppilaiden toiveita ja näin kohde löytyy helposti. Kampanjan vastuuhenkilöksi soveltuu opettaja, oppilaan huoltaja tai täysi-ikäinen oppilas.

Mitäs sitten, kun kohde on yhteistuumin saatu päätettyä? Miten kerätä rahaa luokalle? Luokkaretkien ja leirikoulujen järjestäminen vaatii tietysti luokalta rahaa ja aikaa, jotta saadaan aikaiseksi unohtumaton kokemus. Mietintään tuleekin se, paljon reissu tulee koko porukalle maksamaan. Jos olette  kyllästyneet arpajaisiin ja mokkapaloihin, on varainhankinta tässä tapauksessa helppo ja turvallinen valinta kerätä rahaa luokalle. Pilkkoset on auttanut yli kolmekymmentä vuotta koululuokkia lähtemään luokkaretkille ja leirikouluun hyvällä menestyksellä.

Pilkkosetvsmokkapalat

Luokan rahankeräykseen voi osallistua oppilaat, oppilaiden vanhemmat ja mahdollisuuksien mukaan opettajat. Valikoimastamme löydätte monenlaisia tuotteita jokaisen perheen arkeen. Voitte myydä sukkia, alusvaatteita, herkkuja ja sauna- sekä kotituotteita. Myyntiä helpottaa siis se, että myytäville tuotteille löytyy aina kysyntää. Asiakkaat löytyvät yleensä läheltä ja helposti: oma perhe, sukulaiset, harrastusporukat, tuttavat ja naapurit löytävät varmasti itselleen sopivia tuotteita. Opettajahuoneeseen kannattaa jättää myös kuvasto näytille. Ja vanhempien työpaikat ovat myös loistava tapa esitellä tuotteita.

Myyntiä on mahdollista suorittaa myös sähköisesti tilausjärjestelmän ja myyntilinkkien kautta. Jos myyntikampanjan aloitus ei ole tavoittanut kaikkia vanhempia tai myynnin aloitus on joiltakin unohtunut, voi opettaja tarvittaessa lähettää vanhemmille vielä yhteisen viestin kampanjasta esimerkiksi Wilman kautta.

Autamme teitä siinä, että kampanja-aika ei olisi liian pitkä, jotta myyjien motivaatio ei ehtisi laskea myyntiä kohtaan. Saatte itse päättää teille parhaiten sopivan myyntiajan.

Jos leirikouluun tai luokkaretkeen on vielä pitkä aika, on suositeltavaa järjestää luokan kesken useampi pienempi myyntikampanja vuosien varrella. Näin myynti ei tunnu liian raskaalta ja toisen kampanjan aikana asiakkaat luultavasti tarvitsevat suosimiaan tuotteita taas lisää.

Kouluvuoden aikana olevat syys- ja talvilomat ovat erittäin hyviä myyntiaikoja, kun myyntiä ei häiritse niin monet muut arjen kiireiset asiat. Usein lomilla tulee myös matkattua sukulaisten luo, jolloin tuotekuvastoa on helppo esitellä ja saada lisää myyntiä.

Tuotekuvastot ja tilatut tuotteet on mahdollista tilata suoraan koululle. Sieltä ne on helppo jakaa oppilaiden kesken. Kaikki tuotteemme on lajiteltu myyjäkohtaisesti, joten jokainen myyjä saa tuotteensa nimikoidussa kassissa.

Kiinnostuitteko Pilkkosten varainhankinnasta? Tilatkaa tutustumispaketti, jonka avulla voitte esitellä meidät ryhmälle tai tilatkaa suoraan tuotekuvastot koko porukalle ja kampanja voi alkaa!

Olemme kampanjan alussa puhelimitse yhteydessä vastuuhenkilöön, jotta voimme auttaa teitä mahdollisimman hyvin sekä avata teille sähköisen tilausjärjestelmän.

Miten kerätä rahaa luokalle? Nappaa talteen taatusti toimivat vinkit.

Kaipaatko vinkkejä varainhankintaan? Onnistuminen vaatii koko luokan oppilaiden ja vanhempien osallistumista ja aktiivisuutta. Kun jokainen osallistuu omalla panoksellaan, työmäärä jakaantuu tasaisesti, eikä rasita ketään liikaa.  Parhaimmillaan varainhankinta on myös mukavaa tekemistä yhdessä, yhdistää toimintaan osallistuvia ja ansaitsette rahaa luokalle.

Tässä muutamia käytännön ideoita ja vinkkejä varainhankintaan, jotta kampanja sujuisi mahdollisimman mutkattomasti ja tulos olisi onnistunut!

Ajoita kampanjat oikein

Järjestä vuosittain yksi tai kaksi varainhankintakampanjaa. Yksi kampanja syksyllä ja toinen keväällä on hyvä tapa kerätä rahaa luokalle. Jos kampanjoita on liian usein ja tuotot pieniä, voi se viedä myyjien innostuksen mennessään.

Pidä kampanjat lyhyinä

Sopiva kampanja-aika on noin 2-4 viikkoa. Liian pitkä kampanja-aika kuormittaa vanhempia muiden arjen kiireiden keskellä. On myös huomattu, että pitkä kampanja-aika ei vaikuta merkittävästi ryhmän tulokseen. Lisäksi on kohteliasta, että asiakkaat eivät joudu odottamaan tilaamiaan tuotteita pitkää aikaa.

Valitse helposti myytäviä tuotteita

Kun myytävät tuotteet ovat kaikille tuttuja, niitä on helppo myydä. Sukat, alusvaatteet, sauna- ja kotituotteet ovat arjen käyttötuotteita ja niitä tarvitaan aina. Kun tarjoat jokaisessa kodissa tarvittavia tuotteita, myynti sujuu leikiten!

Aseta selkeitä tavoitteita

Selkeä tavoite motivoi! Kun ryhmällä on yhteinen päämäärä ja tietty summa, johon tähdätään, varainhankinta on mielekkäämpää. Pilkkoset-tuotteista jää ryhmälle aina 4€/ myyty tuote.  Nelosen kertotaululla voi siis pienemmätkin oppilaat laskea, kuinka ansaita rahaa luokalle.

Pidä varainhankinta helppona ja riskittömänä

Pilkkosilla varainhankinta toteutetaan ennakkomyyntinä, myyjät keräävät tilaukset asiakkailtaan, jonka jälkeen lähetämme oikean määrän tuotteita ostajille toimitettavaksi. Minimitilausmäärää ei ole ja Pilkkoset maksaa myös rahtimaksut. Myyjät keräävät maksut siinä vaiheessa, kun he toimittavat tuotteet ostajille. Näin kenenkään ei tarvitse sijoittaa omaa tai luokan rahaa kampanjaan.

Pilkkoset tarjoaa kokonaisvaltaisen paketin varainhankintaan: tilausjärjestelmän, tuotekuvastot, ohjeet sekä asiakaspalvelun tuen. Olemme ryhmän tukena koko kampanjan ajan, aina tavoitteiden asettamisesta lähtien kampanjan loppuun asti.

Lukuisat luokat ovat keränneet rahaa luokalle kanssamme. Voit lukea heidän onnistumistarinoita nettisivuiltamme.

Haluaisitko, että otamme sinuun yhteyttä ja kerromme lisää varainhankinnasta? Tilaa ilmainen tutustumispaketti ja asiakaspalvelumme soittaa sinulle ja esittelee sinulle lisää Pilkkosia.