Kesän jalkapalloturnaukset – missä junnut pelaavat?

Tänä kesänä futis on taas erityisesti tapetilla Ranskan EM-kisojen ansiosta, mutta aikuisten pelien ohella myös junioreiden kentillä tapahtuu todella paljon.
Jaa

Kesä on Suomessa jalkapallon aikaa. Siinä missä valtaosassa Eurooppaa jalkapallosarjat jäävät tauolle kesän korvalla, on meillä kotoinen Veikkausliiga pyörinyt jo hyvän tovin. Tänä kesänä futis on taas erityisesti tapetilla Ranskan EM-kisojen ansiosta, mutta aikuisten pelien ohella myös junioreiden kentillä tapahtuu todella paljon.

Kesä on lämmin, pallo pyöreä

Jokaisen junnufutaajan perheenjäsenet tietävät, kuinka paljon harrastus vaatii. Yksi eniten aikaa (sekä rahaa) vievistä asioista ovat jalkapalloturnaukset ja niihin liittyvät järjestelyt – olipa kyse sitten toisen seuran järjestämään turnaukseen osallistumisesta tai seuran itse järjestämästä turnauksesta.

Pilkkoset varainhankinta on toki oiva apu vaikkapa turnausmatkan rahoittamiseen, mutta minkä turnauksen valitsisitte? Helsinki Cup on tietysti kaikkien tuntema vuosikymmenten perinteet omaava turnaus, johon osallistuu pitkälti yli toista tuhatta joukkuetta ympäri maailman. Ilmoittautuminen ”Hesa Cupiin” päättyi kuitenkin jo huhtikuun puolella. Vaikka toukokuussa ilmoittautuminen onkin jo tähän turnaukseen myöhäistä, on kuitenkin koko joukko turnauksia, joihin vielä ehtii ja mahtuu. Seuraavassa pieni pintaraapaisu osaan niistä, eri puolilta Suomea.

Turnauksia

jalkapalloturnauksetPerinteikäs Tervakosken Pato järjestää Puuhamaa-turnauksen 18.-19.6.2016 sekä tytöille että pojille. Muutamassa sarjassa on vielä tilaa. Itse pelien ohella vetonaulana toimii – totta kai – Tervakoskella sijaitseva legendaarinen teemapuisto Puuhamaa! Monella varmasti alkoikin jo soida eräs Mikko Alatalon kynästä lähtenyt kappale päässä…

Vähän Tervakoskea pohjoisempana Hämeenlinnan jalkapalloseura HJS järjestää 16.-17.7. Ahvenisto Cupin, joka on yksinomaan tyttöjoukkueille tarkoitettu turnaus. Tilaa tätä kirjoitettaessa (10.5.) löytyy vielä kaikista ikäluokista. Ilmoittautuminen on avoinna 16.6. asti.

Länsirannikolla järjestetään 28.-31.7. poikajoukkueille tarkoitettu Pori Cup, järjestäjänä toimii FC Jazz Juniorit ry. Ilmoittautuminen päättyy 31.5. – vasta yksi sarja (P04 Yleinen) on täynnä. Tarjolla on niin yksi-, kaksi- kuin kolmipäiväisiäkin turnauksia.

Pohjoisesta Suomesta löytyy Oulun Tervareiden järjestämä P7-P13-joukkueille tarkoitettu Terwaturnaus, joka pelataan 12.-14.8. Ilmoittautumiseen aikaa on 1.7. asti.

Katsaukseemme lisättäköön Itä-Suomesta savonlinnalaisen STPS:n Kesämaa-turnaus 6.-7.8.2016, jossa pelaavat muun muassa Olavinlinnan maisemissa P8-P13-ikäryhmät.

Vaikkei varsinainen turnaus olekaan kyseessä, nostetaan esille vielä myös LeKi-futis Lempäälän Palloseura ry:n 4.-8. heinäkuuta järjestettävä AC Milan Junior Camp -jalkapalloleiri, johon voivat osallistua vuosien 2000 ja 2008 välillä syntyneet tytöt ja pojat. Ilmoittautuminen päättyy 31.5.2016. Leirin parhailla on mahdollisuus lähteä jopa Milanoon jalkapallo-oppiin.

Vaikka viimeinen ilmoittautumispäivä olisikin vielä hyvän aikaa edessäpäin, kannattaa tietenkin ottaa huomioon että turnaussarjat saattavat täyttyä jo reilusti ennen tätä päivämäärää. Onnea kesän koitoksiin – ja jos tarvitsette turnausretkeenne rahoitusta, kääntykää toki puoleemme!