Isänpäivä-tervehdys aktiivisille isille!

Mitä isä voi lapsen kanssa touhuta? Tai miten olla mukana lapsen harrastuksiin ja kouluun liittyvissä aktiviteeteissä? Entä kuinka isät ovat mukana varainkeruukampanjoissa?
Jaa
Kun isänpäivä on jo nurkan takana, haluaisimme täällä Pilkkosilla kiittää kaikkia isiä, jotka aktiivisesti touhuavat lasten kanssa, on sitten kyseessä harrastukset tai kouluun liittyvät asiat.

Harrastustoimintaan tarvitaan aina aktiivisia vanhempia: on järjestettävä salivuoroja ja kimppakyytejä, ja tietysti usein kerättävä rahaa johonkin yhteiseen tavoitteeseen. Joihinkin harrastuksiin voivat myös vanhemmat itse osallistua. Monelta paikkakunnalta löytyy varsinkin perheen pienimmille touhua vanhempien kanssa: jumppaa, parkouria, perhe-partiota tai muuta kivaa. Näihin moni isä lähtee innolla mukaan.

Harrastustoiminnan tukijoukkoina isät tunnetaan usein kuskeina: isiä näkyy niin tyttöjen kuin poikienkin harrastuskuljettajina yhtä paljon kuin äitejä. Arkisen harrastusrumbaa pyörittävän kuskin roolin lisäksi isä voi olla joukkueen valmentaja, seuran puheenjohtaja tai vaikkapa kotisivuvastaava. Mutta mitä tulee harrastuksiin ja kouluun liittyvään varainhankintaan niin siinä äidit ottavat useasti ohjat käsiin: järjestävät vanhempainkokouksia, leipovat mokkapaloja, pitävät myyjäispöytää tai buffettia ja organisoivat erilaisia myyntikampanjoita.

Totta kai löytyy myös niitä isiä, jotka ovat mukana lasten kouluun ja harrastuksiin liittyvässä varainhankinnassa. Pilkkosille tuttuja ovat esimerkiksi aktiiviset miesopettajat, jotka vuosi toisensa jälkeen ovat vastuuhenkilönä myyntikampanjoissa. Ja mitä tulee isiin myyjinä- siinä he ovat mestareita! He tekevät myyntikampanjan huolella ja tehokkaasti, eikä tuotteiden myyminen edes tunnu erityisen hankalalta. ”Työpaikalle kun vie myyntikuvaston niin ei tarvitse muuta kuin hakea täysi tilauslomake viikon päästä”, totesi eräs isä.

Miehiä voisi houkutella toki enemmänkin mukaan leirikoulujen ja harrastusten varainhankintaan, onhan hommasta hyötyä senkin lisäksi, että lapsen harrastusporukka tai luokka tienaa rahaa. Vastuuhenkilönä toimiminen tuo paljon kokemusta, sillä silloin oppii tuntemaan luokkaa tai joukkuetta paremmin ja kommunikoimaan erilaisten vanhempien kanssa. Vastuuhenkilön roolissa saa myös hieman miettiä, kuinka innostaa muita touhuamaan ja kuinka jakaa tehtäviä. Oikeastaan vastuuhenkilönä toimimisen voisi laittaa CV:hen, että tällainen projektipäälikkö-homma on tullut tehtyä.

Tiesittekö muuten, että monet isät fanittavat Pilkkoset- boksereita? Olemme kuulleet useista perheistä, kuinka isät eivät haluaisi käyttää enää muuta kuin bambuboksereita. Toivottavasti moni isä saa siis isänpäivä-lahjaksi Pilkkoset -bokserit!

Hyvää isänpäivää kaikille! Toivottavasti monella isänpäivä kuluu yhdessä jonkun kivan harrastuksen parissa!