Haaveissa leirikoulu Lapissa?

Saamelaiskulttuuri ja Lapin arktinen luonto tekevät pohjoiseen suuntautuvasta leirikoulusta ainutlaatuisen kokemuksen. Olemme esitelleet kolme hienoa leirikoulukohdetta Lapista.
Jaa

Monille nuorille Pohjois-Suomi ja Lappi tulevat tutuksi ennen kaikkea talvilomien aikaan, kun perheet suuntaavat loman viettoon eri laskettelukeskuksiin. Lappi on kuitenkin paljon muutakin ja leirikoulussa nuoret oppivat esimerkiksi saamelaiskulttuurista sekä arktisen luonnon monimuotoisuudesta.

Erilaisia leirikoulukohteita on paljon, tässä olemme esitelleet niistä kolme:

Nuorisokeskus Vasatokka

Pohjoisin leirikoulukohteemme sijaitsee vain noin 10 kilometrin päässä Inarin kirkonkylästä. Nuorisokeskus on auki ympäri vuoden ja tarjoaa luokille ruuan, majoituksen sekä ympäröivään luontoon ja rikkaaseen saamelaiskulttuuriin liittyviä ohjelmia.

Nuorisokeskuksen toiminnasta vastaa Nuoriso- ja Luontomatkailukeskus Inari Oy ja kaikessa toiminnassa noudatetaan nuorisolakia, jonka tarkoituksena on ”tukea nuorten kasvua ja itsenäistymistä, edistää nuorten aktiivista kansalaisuutta ja nuorten sosiaalista vahvistamista sekä parantaa nuorten kasvu- ja elinoloja.”

Kaikkea keskuksessa järjestettyä toimintaa leimaavat arktinen luonto sekä inarinsaamen, pohjoissaamen ja kolttien saamelaiskulttuurit. Vasatokka tarjoaa valmiita ohjelmapaketteja erimittaisten leirikoulujen järjestämiseksi. Toiminta painottuu ympäröivään luontoon ja lukemattomia toimintamahdollisuuksia tarjoavat esimerkiksi läheinen Inarijärvi sekä kalaisa Juutuajoki.

Lisätietoja: http://www.vasatokka.fi

leirikoulu lapissa

 

 

 

 

 

 

Lapiosalmen erämatkailukeskus

Lapiosalmi on noin 14 kilometriä Posion keskustasta sijaitseva luontomatkailuun erikoistunut matkailukeskus, jonka välittömästä läheisyydestä löytyvät muun muassa Korouoman rotkokanjoni, kirkkaat kalavedet, metsästys- ja marjamaastot, hiihtoladut ja vaellusreitit sekä koillismaalaisen luonnon jylhät maisemat.

Matkailukeskuksen toiminnasta vastaa Eräsaukko Oy. Lapiosalmella on mahdollista järjestää monipuolisesti erilaisia tapahtumia aina urheiluleireistä teatteri- tai orkesterileireihin. Päivän ohjelmaa voi täydentää monenlaisilla aktiviteeteilla, kuten esimerkiksi köysiratalaskulla, melonnalla ja metsägolfilla. Yhteistyökumppaneiden kautta järjestyvät kallio- tai jääkiipeilypalvelut Korouomassa, koiravaljakko- tai poroajelut, tutustumisretki porotilalle tai vaikkapa talvikalastuksen nuottanäytös.

Ulkoilua ja vaeltamista tukemaan on tarjolla opastettuja luontopalveluita, minkä lisäksi Lapiosalmen ympäristössä on laaja merkitty polkuverkosto. Monipuolisten reittien varrella on useita Metsähallituksen ylläpitämiä laavuja ja muita tulipaikkoja ja talviaikaan käytössä on huollettu latuverkosto innokkaille hiihtäjille.

Lisätietoja: http://www.lapiosalmi.fi

leirikoulu lapissa

 

 

 

 

 

 

Nuorisokeskus Oivanki

Kolmas leirikoulukohteistamme on Kuusamossa sijaitseva nuorisokeskus Oivanki, joka tarjoaa ympäri vuoden monipuolista ohjelmaa sekä turvalliset ja viihtyisät puitteet leirikoulujen toteuttamiseen. Nuorisokeskus Oivanki ”tukee toiminnallaan nuorten kasvua ja kehitystä ja kaikessa toiminnassa tavoitteena on nuorten auttaminen ja oikeaan suuntaan ohjaaminen elämän poluilla.”

Oivangissa valtaosa toiminnasta tapahtuukin ulkona ja siinä korostuvat yhdessä tekemisen haasteet, onnistumiset sekä vastuullisuus itsestä ja muista. Ohjelma on suunniteltu niin, että oppiminen on kokemuksellista ja elämyksellistä ja lähtökohtana kaikessa ovat nuorten omat kokemukset ja havainnot.

Sulan maan aikana järjestettäviä aktiviteetteja ovat muun muassa kalastus, koskenlasku, paintball ja vierailut huskytarhassa tai Keron suurpetotarhalla. Talvisin on mahdollista kokeilla jääkiipeilyä, ice kartingia, koiravaljakkoajelua tai vaikkapa lumikenkäilyä. Lisäksi ympärivuotisiin ohjelmiin kuuluu muun muassa erilaisia kädentaitoja ja muita sisäohjelmia sekä ulko-ohjelmia, joiden lajisisältö muuttuu hieman vuodenajan mukaan.

Lisätietoja: www.oivanki.fi

leirikoulu lapissa

 

 

 

 

 

 

Vinkkejä ja linkkejä: