Oikea sukka oikeaan tarkoitukseen

Kesällä touhutaan kaikenlaista ja tarvitaan sukkaa niin urheiluun, metsään kuin lomamatkalle. Suomessa myös vaihtelevat kesäkelit vaikuttavat siihen, mitkä sukka jalkaan vetäistään. Tässä opas sukanvalintaan olit sitten menossa kesäjuhliin tai lentokoneeseen.
Jaa
Kesällä touhutaan kaikenlaista ja tarvitaan sukkaa niin urheiluun, metsään kuin lomamatkalle. Suomessa myös vaihtelevat kesäkelit vaikuttavat siihen, mitkä sukka jalkaan vetäistään.

Kumppariin tai vaelluskenkään

Marjametsään, vaelluskenkään tai kalastusreissulle sopii erinomaisesti Eräsukka. Eräsukan jalkapöydän päällä on napakka neulos, joka pitää sukan hyvin paikallaan. Vahvistettu pehmeä pohja lisää käyttömukavuutta, minkä lisäksi myös sukan pitkässä varressa on suojaavat vahvikkeet. Pitkä resori sukanvarressa pitää sukan hyvin ylhäällä, mutta ei silti purista. Eräsukan voi myös ottaa mukaan telttailuretkelle – se lämmittää mukavasti kylmässä teltassa nukkuessa.

era

Urheiluun

Supersuosittu Sporttisukka sopii kaikkeen aktiiviurheiluun pyöräilystä tennikseen. Se on hieman paksumpi yleissukka, joka on muotoiltu istumaan hyvin urheilukenkien sisällä. Jalkapöydän päälle sijoitettu kevennettyneulos lisää sukan hengittävyyttä. Pehmustettu kanta ja kärkiosa vaimentavat kovan alustan aiheuttamaa tärähtelyä.

Toinen aktiiviseen liikuntaan sopiva sukka on varreton Kilpuri, joka on hengittävä tekninen urheilusukka. Jalkapohjan  pehmennys estää hiertymien syntymisen ja muotoilunsa ansiosta sukka istuu jalkaan erinomaisesti.

varreton sukkaLämpimän ilman sukka

Jos lämpimämpi kesäilma yllättää, on matalavartinen Bambu Varreton paras vaihtoehto. Kantaosan sisäpuolelta löytyy silikoniraidat, jotka pitävät sukan mukavasti paikoillaan vauhdikkaammassakin menossa. Nämä sukat ovat erinomaiset tennareihin hameen tai shortsien kanssa.

Kesäjuhliin

Kesäjuhliin löytyy sukkia niin miehille puvun kaveriksi, kuin naisten juhlakenkiin. Tyylikkäät, kevyesti kiiltävät ja hyvin istuvat Pukusukat viimeistelevät asukokonaisuuden. Hiostamaton merseroitu puuvilla on miellyttävä ja kestävä käytössä. Nilkkaosan leveä resori pitää sukan hyvin ylhäällä, eikä reilunpituinen varsi jätä nilkkoja paljaaksi.

Kun jalassa on ballerinat tai muut juhlakengät, eikä sukkien toivota pilkistävän, on huomaamaton Avokas-sukka oikea valinta. Yhden koon sukat sopivat jokaiseen jalkaan.

Lomamatkalle

Lomamatkalle on pakattava Tropiikki- ja Matkalla-kuviosukat. Pehmeät ja värikkäät sukat vievät ajatukset etelän maihin ja saavat matkakuumeen nousemaan. Sukkien päällinen ja puolipitkä varsi ovat kevyttä verkkomaista neulosta.

1095_tropiikki_001

Jos matkalle lähtee oikein lentokoneella, on mukaan tietysti pakattava myös lentosukka. Lentosukat edistävät tutkitusti jalkojen verenkiertoa sekä vähentävät turvotusta ja väsymystä. Tiukasti muotoon ommellut sukat tukevat jalkoja ja säilyttävät hyvin muotonsa. Lentosukan materiaali on joustavaa ja hengittävää.

Hyvä sukka tuntuu mukavalta jalassa, on hengittävä sekä kestävä käytössä. Muotoilun ja materiaalin on oltava laadukasta. Pilkkoset sukista löytyy valinnanvaraa joka tilanteeseen!

Tutustu sukkavalikoimaamme!