Barcelona tarjoaa sata ja yksi mahdollisuutta opintomatkalle

Barcelona on vähän niin kuin hyvä karkkipussi: sieltä löytää helposti omat suosikkimakunsa, eikä se kirpeinkään hedelmäkarkki jää maistamatta.
Jaa

Barcelona on ehdottomasti yksi Euroopan kiehtovimmista kaupungeista, johon tuskin kukaan koskaan pettyy. Se on täynnä elämää, värejä, makuja ja elämyksiä. Opintomatkalle kaupunki tarjoaa huikeat puitteet. Jos haluaa valita matkalle teeman, ei aiheista ole pulaa. Barcelona on täynnä arkkitehtonisia ihmeitä, taidetta, jalkapalloa, kielikursseja, tanssia, ruokaa, tapahtumia, historiaa ja monikulttuurisuutta. Ja tässä vain osa mainittuna. Joko varataan lennot?

www.mondo.fi/blogi/paula-kultanen/pari-perusasiaa-barcelonasta

barcelona

Monelle ensimmäinen kosketus Barcelonaan on La Rambla, joka on valtavan pitkä pääkatu aivan kaupungin ytimessä. Rambla kuhisee ihmisiä, jotka pysähtelevät katukauppiaiden kojuissa, baareissa ja jäävät ihmettelemään miimikoiden ja muiden katutaiteilijoiden ovelia esityksiä. Jos jaksaa kävellä aivan kadun toiseen päähän, ei voi olla huomaamatta Kolumbuksen korkeaa ja näyttävää monumenttia (hissillä pääsee huipulle 60 metrin korkeuteen ihailemaan maisemia) sekä Välimerta, joka kimaltelee kirkkaana.

Kävelyurakan uuvuttamat voivat jäädä loppupäiväksi rantaan ottamaan rennosti. Kesällä kannattaa ottaa uikkarit mukaan, sillä Barcelonan rannat houkuttelevat pulikoimaan. Jos haluaa samalla syventyä paikalliseen historiaan, voi aurinkotuolilukemiseksi varata Carlos Ruiz Zafónin kirjoja, joista monet sijoittuvat menneiden aikojen Barcelonaan.

barcelona-home.com/blog/fi/las-ramblas-katu/

La Ramblalta risteävät pikkukadut ovat jo itsessään seikkailu. Jokaisen kulman takaa voi löytyä jotain jännittävää. Kadut ovat hyvin kuvauksellisia, joten valokuvaamisesta kiinnostuneilla kannattaa olla vähintään puhelimen kamera käden ulottuvilla. Nälkäisenä ei tarvitse katuja vaeltaa, sillä Barcelona on täynnä hyviä ruokapaikkoja ja parhaat löytyvät Ramblan ulkopuolelta.

barcelona

Vaikka tapakset eivät ole alun perin lähtöisin Kataloniasta, löytyy pieniä herkullisia annoksia myyviä kuppiloita tiheästi pitkin kaupunkia. Pienellä budjetilla matkaavalle tämä on hyvä uutinen, sillä tapakset ovat usein edullisia, hurjan hyviä ja myös täyttäviä. Tapaksia kannattaa käydä rohkeasti kurkkimassa vitriinistä, joka löytyy usean ravintolan tiskiltä ja tilata sitten vaikka pöytä täyteen ja maistella yhdessä.

www.tripsteri.fi/barcelona/ravintolat/

Juttusille barcelonalaisten kanssa pääsee helpoiten puhumalla jalkapallosta. Kaupunki elää ja hengittää jalkapalloa, eikä se jätä ketään kylmäksi. FC Barcelonan peleihin saa ostettua lippuja jo ennen matkaa tai sitten paikan päältä. Pelien tiivis tunnelma on taattu ja ehdottomasti kokemisen arvoinen elämys.

Barcelonassa järjestetään ympäri vuotta monia muitakin urheilutapahtumia, joista saa tietoa esimerkiksi kaupungin omien turisti-infosivujen sporttikalenterista.

www.barcelonaturisme.com/wv3/en/page/41/sports.html

Skeittaajille kaupunki on paratiisi hyvine skeittispotteineen. Viihdyttävää on vaikka vaan seurailla taitavien nuorten kikkailuja laudalla. Toki, jos itse harrastaa rullalautailua, kannattaa laudan mukaan pakkaamista harkita vakavasti.

barcelonaskatespots.wordpress.com/skate-map/

Jos La Ramblan turistihulina väsyttää, voi aina lähteä tutustumaan hieman etäisempiin kaupunginosiin. Omalle tutkimusmatkalle otollinen kaupunginosa on esimerkiksi boheemi Gracia, joka on noin kilometrin päässä keskustasta. Gracian sanotaan olevan erityisen autenttinen katalonialainen kaupunginosa, jonka katukuvassa sekoittuvat muun muassa opiskelijat, taiteilijat ja vanhat gracialaiset.

Joka elokuu Graciassa järjestetään festivaali, jossa paikalliset kilpailevat katujen koristelussa – ja ottavat kisan melko tosissaan. Jos olet kaupungissa elokuussa, ei tätä festaria kannata jättää väliin! Graciassa sijaitsee myös kuuluisimman katalonialaisen arkkitehdin Gaudín suunnittelema puisto Parc Güell.

barcelona-home.com/blog/fi/gracian-kaupunginosa-barcelonassa/

Lyhyt visiitti Barcelonassa täyttyy helposti elämyksellisistä kävelyretkistä, joilla voi maistaa, haistaa, kuulla ja kokea paljon kaupungin luonteesta ja katalonialaisesta kulttuurista. Täsmäiskut ryhmää kiinnostaviin kohteisiin, oli se sitten jalkapallo-ottelu tai Gracian katufestivaali, tuovat matkalle lisämaustetta.

barcelona2_1_92_535x535_0100

Tutustumiskohteita kannattaa pohtia yhdessä jo ennen matkaa ja selvittää, voiko/kannattaako joihinkin tapahtumiin hankkia liput jo etukäteen. Joka tapauksessa opintomatkaa on hauska suunnitella yhdessä ja pohtia, mitä kaikkea ohjelmaa reissu tulee pitämään sisällään. Spontaaneille hetkille kannattaa kuitenkin myös jättää tilaa, koska Barcelona on täynnä yllätyksiä. Vastaan saattaa tulla esimerkiksi hassuja ja outoja museoita, kuten mammuttimuseo, tai jotain muuta hauskaa, joka tekee opintomatkasta ikimuistoisen.

www.tripsteri.fi/barcelona/barcelonan-museot/

Näyttökuva 2016-08-26 kello 10.43.58Kiinnostuitko opintomatkasta Barcelonaan? Siinä tapauksessa pyydä Kilroylta ilmainen tarjous täältä!