5 käytännön vinkkiä varainhankintaan

Kaipaatko ideoita ja vinkkejä varainhankintaan? Lue viisi vinkkiämme, miten varainhankinta sujuu helposti!
Jaa

Kaipaatko ideoita varainhankintaan? Menestyminen varainhankinnassa vaatii kaikkien ryhmän jäsenten tai luokan oppilaiden osallistumista ja aktiivisuutta. Varainhankinnan vetäjän suurin tehtävä onkin saada ryhmän jäsenet mukaan varainhankintaan ja innostumaan myynnistä.

Tässä muutamia käytännön ideoita ja vinkkejä varainhankintaan, jotta kampanja sujuisi mahdollisimman mutkattomasti ja tulos olisi onnistunut!

1. Ajoita kampanjat oikein

Järjestä vuosittain vain kaksi suurta ja tuottavaa varainhankintakampanjaa. Esimerkiksi koululuokille yksi kampanja syksyllä ja toinen keväällä on hyvä tapa kerätä varoja leirikoulua varten. Jos kampanjoita on liian usein ja tuotot pieniä, myyjät kyllästyvät.

2. Pidä kampanjat lyhyinä

Sopiva kampanja-aika on noin 2-4 viikkoa. Pari tuottavaa kampanjaa vuodessa on parempi kuin useampi pienituottoinen kampanja. Liian pitkä kampanja-aika kuormittaa vanhempia muiden arjen kiireiden keskellä ja vie lapsilta innostuksen mennessään.

3. Valitse helposti myytäviä tuotteita

Kun myytävät tuotteet ovat kaikille tuttuja, niitä on helpompi myydä. Sukat, alusvaatteet ja pyyhkeet ovat jokapäiväisessä käytössä ja niitä tarvitaan aina. Pilkkoset tuotteilla on lisäksi laatutakuu. Kun tarjoat laadukkaita jokaisessa kodissa tarvittavia tuotteita, myynti sujuu leikiten!

4. Aseta selkeitä tavoitteita

Selkeä tavoite motivoi! Kun ryhmällä on yhteinen päämäärä ja tietty summa, johon tähdätään, varainhankinta on mielekkäämpää. Lisäksi voitte asettaa jokaiselle myyjälle oman tavoitteen ja motivoida palkitsemalla parhaat myyjät! Muista kiittää myyjiä, niin lapsia kuin vanhempiakin, hyvästä työstä jo kampanjan ollessa käynnissä.

5. Pidä varainhankinta helppona

Jotta pääset itse mahdollisimman helpolla, valitse varainhankintaan kumppani, joka tarjoaa sinulle mahdollisimman paljon valmiina. Pilkkoset tarjoaa sinulle kokonaisvaltaisen paketin varainhankintaan: tuotekuvastot ja ohjeet sekä asiakaspalvelun tuen. Olemme apunasi koko kampanjan ajan, aina tavoitteiden asettamisesta lähtien kampanjan loppuun asti ja sen jälkeenkin.

Aloita varainhankinta!