kisakuva 1

  1. Visan rakkaalla kotitiellä nopeusrajoitus on 40km/h. Visa pohtii, näkevätköhän noin nopeasti ajavat autolijat häntä tarpeeksi kaukaa, kun jo sekunnissakin auto pääsee melkoisen matkan ja jarruttamiseen menee enemmän, kuin sekunti aikaa. Kuinka pitkälle neljää kymppiä ajava auto kulkee sekunnissa?

  kisakuva 2

  Visa muistaa, kun koulussa jaettiin heijastimia. Paikallinen poliisi kertoi heijastimen käytöstä ja jakoi jokaiselle oman. Visan ensimmäinen oli lumihiutaleen mallinen. Juuri sellaisen Visa ostikin tänä syksynä naapurin pojalta, heillä kun oli taas Pilkkoset-kampanja käynnissä. Mutta missäs se heijastimen paikka olikaan kävellessä?

  kisakuva 3

  Visakin osallistuu Heijastinpäivän viettoon 1.10. ja haluaisi viestittää osallistumisestaan myös ystävilleen. Visa on juuri tutustunut sosiaalisen median hämmästyttävän ihmeelliseen maailmaan, mutta mikä olikaan se oikea risuaita ja teksti, jolla heijastinpäivästä voi viestittää?

  kisakuva 4

  Visa on ulkoilumiehiä, reipas iltakävely lähiseudun poluilla ja tienvarsilla kuuluu Visan päivittäiseen ohjelmaan. Tilastointia rakastava Visa on kiinnittänyt huomiota jo useamman vuoden ajan heijastimen käyttöön ja onkin laatinut tilaston taulukkolaskenta-ohjelman avulla. Kuinka moni kanssajalankulkija käyttää heijastinta?

  kisakuva 5

  Heijastimien historia on Visan mielestä äärimmäisen mielenkiintoinen. Jalankulkijaheijastin keksittiin 1940- ja 1950-lukujen taitteessa. Nykyään heijastimia on monenmoisia tarjolla, mutta alkuperäinen jäykkä prismaheijastin on pitänyt pintansa ja on tyylikkäin ratkaisu. Kuka keksi jalankulkijaheijastimen?

  Jätä vielä yhteystiedot (ilmoitamme voittajalle sähköpostilla).

  Nimi:*

  Sähköposti*: