Viisi vinkkiä suoramyyntiin

Pilkkoset blogista löydät viisi vinkkiä, joiden avulla suoramyynti onnistuu varmasti: milloin, missä, miten ja mitä mukaan? Näitä voit hyödyntää myit sitten Pilkkoset-tuotteita tai jotain muuta!
Jaa

Pilkkosilla on nyt mahdollisuus tehdä myös suoramyyntiä. Perinteisesti Pilkkoset-tuotteet ovat olleet ennakkotilaustuotteita, mutta kesän 2017 ajan tiimit, ryhmät ja luokat voivat tienata rahaa myymällä välipalapatukoita suoraan asiakkaalle.

Pieniä ja isompiakin myyjiä helpottaaksemme, keräsimme erilaisia vinkkejä myyntiin. Näitä neuvoja voi käyttää välipalapatukoiden myyntiin tai mihin vain muuhunkin suoramyyntiin:

1. Valitse hyvä aika ja paikka

Kesä on mainiota aikaa myydä tuotteita esimerkiksi puistossa, kaupungilla tai kesätapahtumien läheisyydessä. Tarkasta sääennuste ja tapahtumakalenteri ja suunnittele, missä ja milloin myynti kannattaa tehdä. Jos olet oikeaan aikaan oikeassa paikassa, voi tuotteita mennä iso kasa jo puolessa tunnissa!

2. Oikeat varusteet mukaan

Älä lähde myyntikeikalle puolihuolimattomasti. Pakkaa myytävät tuotteet niin, että ne on helppo ottaa esille – Pilkkoset tuotteitten mukana tulee kätevä kassi tätä tarkoitusta varten. Ota mukaan myös esite: tuotteita on helpompi myydä esitteen avulla, kuin kaivaa kassista esille kaikki vaihtoehdot. Kun tuotteet on myyty, säästä luontoa ja taittele kassi uutta käyttöä varten vaikkapa taskuun.

Muista ottaa mukaan rahapussi. Pilkkoset-patukat tulevat tasarahapaketeissa, joten vaihtorahasta ei tarvitse olla niin huolissaan, mutta jos myyt jotain muuta pikkurahalla, muista vaihtokassa!

3. Myy kaverin kanssa

Jos yksin myyminen tuntuu tylsältä tai jännittävältä, niin lähde myymään tuotteita kaverin kanssa. Jos myytte tuotteita joukkueen hyväksi, laittakaa tiimipaidat päälle, silloin näkyy selvästi, millä asialla olette liikkeellä.

Myös myyntikaverin vaihtaminen voi olla hyvä idea: jokainen keksii aina omia hyviä myyntilauseita, kun myyt tuotteita eri kavereiden kanssa, saatte huomaamatta toisiltanne vinkkejä myyntiin.

4. Ole reipas

Minkä vain tuotteen myynti on helpointa, jos ensivaikutelma on hyvä. Ole reipas, kohtelias ja iloinen, puhu kuuluvalla äänellä ja harjoittele hyvä aloituslause.

Lyhyellä ja selkeällä aloituslauseella saat asiakkaan kiinnostumaan ja kuuntelemaan lisää. Esimerkiksi ”Hei! Ostaisitko vähän välipalaa meidän tiimin hyväksi?” on hyvä tapa pysäyttää asiakas. Sitten voit kertoa mitä olet myymässä ja minkä hyväksi.

5. Älä lannistu epäonnistumisista

Kaikki eivät varmasti ole halukkaita ostamaan myymääsi tuotetta. Jollain on kiire, jollain ei ole rahaa ja joku vaan ei halua tai tarvitse tuotettasi. Muista, ettei se ole sinun syy, eikä siitä kannata lannistua. Siitä vaan uudestaan yrittämään: kukaan ei tiedä, montako epäonnistunutta myyntipuhetta olet pitänyt, joten epäonnistumiset ovat vain hyvää harjoitusta! Seuraava yritys voi jo onnistuakin!

Aloita varainhankinta nyt!